Panas: Ramai Terkejut ‘Rosmah’ Masih Kekalkan Imej Jambul Tersembul Biar Pun Baru Balik Haji


Thursday, November 10, 2011Ramai yang ternyata terkejut dengan penampilan terbaru Hajjah Rosmah Binti Mansor (foto), isteri kepada Perdana Menteri Malaysia, Hj.Najib Tun Razak, selepas pulang dari mengerjakan ibadah haji di Mekah baru-baru ini. 

Masing-masing tidak percaya dengan apa yang disaksikan. Ternyata Rosmah masih terus engkar dengan arahan Allah agar wanita Islam “menutup aurat”, biar pun dikatakan baru mendapat hidayah apabila melaksanakan tuntutan agama Islam itu. Sepatutnya Rosmah tampil dengan imej yang lebih Islamik dan tidak lagi “terdedah jambul” seperti sediakala. 

Tambahan pula, beliau baru balik dari Tanah Suci. Namun, apa yang berlaku sebaliknya. Rosmah ternyata tidak mahu tunduk dengan larangan Allah yang dituntut dalam agama Islam. Dengan ini, maka terserlahlah kepada rakyat bahawa apa yang dihebahkan semasa mereka mengerjakan haji itu sememangnya “hanyalah untuk mengaburi mata rakyat” semata-mata. 

Segalanya mungkin bertujuan untuk meraih sokongan rakyat terutamanya orang Islam bahawa mereka sudah insaf dan kembali ke pangkal jalan. Media ditugaskan membuat provokasi besar-besaran aktiviti haji yang dilakukan oleh kedua-duanya. Sikap keterlalun media ini akhirnya menjerat diri apabila banyak persoalan dan adengan yang memualkan berlaku semasa Najib dan Rosmah di Tanah Suci. 

Kawalan ketat ala tentera yang dilakukan seolah-olah mereka berada di zon peperangan jelas sekali menunjukkan ketakutan pemimpin terbabit hatta berada di tempat suci umat Islam itu. 

Dengan penampilan terbaru Rosmah ini juga, maka rakyat berhak membuat kesimpulan bahawa beliau sebenarnya memang tidak mahu berubah dan tetap macam biasa walaupun kini berstatus “Hajjah”. Semoga rakyat dapat menilai, apakah ini cara isteri pemimpin Islam yang mahu diagung-agungkan itu agak


Aneh, Rosmah masih kekalkan imej “jambul tersembul” selepas balik haji

Advertisements

Posted on 10/11/2011, in Uncategorized. Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: