Kasihan!!, Trofi Yuna Akan Ditarik Balik?


Selepas Raja Azmi mengamuk kerana filem ..Dalam Botol tak menang, ada lagi kontroversi dunia hiburan. Kali ini giliran Yuna. Yuna tentunya tak senang duduk apabila dikhabarkan trofi yang dimenangi pada anugerah AIM18 sebagai Lagu Terbaik Keseluruhan melalui lagu Penakut akan ditarik balik. Loklaknya penganjur kerana kesilapan pengiraan markah. Itu sebenarnya helah menyelamatkan diri apabila ramai yang tidak berpuas hati.
Logiknya betul juga, tidak menang dalam apa-apa kategori, tetiba menang Lagu Terbaik Keseluruhan. Sepatutnya ia dipilih daripada pemenang kategori Lagu Pop, Rock, Nasyid mahupun Etnik Terbaik. Lagu Terbaik AIM18 akan menjadi rebutan antara Sedetik Lebih yang memenangi Lagu Pop Terbaik, Pelita (Rock), Pedoman (Nasyid) dan Joget Tak Senang Hati (Etnik).
Lagu Penakut sebenarnya sudah pun tewas kepada Sedetik Lebih dalam kategori Pop, yang turut ditandingi Beribu Sesalan nyanyian Ning Baizura, Jaclyn Victor dan Shila Amzah, Sungai Lui (Aizat) dan Dengarkanlah (Datuk Sheila Majid).
Cik Normah mulut banyak Berita Harian mengkhabarkan trofi itu akan diserahkan kepada pencipta serta penyanyi lagu Sedetik Lebih, Edry Abdul Halim dan Anuar Zain.
Ekele bukannya apa, lama tak cerita pasal hiburan, seronok juga kadang-kadang bercerita. Siapa pun nak menang….menanglah!!! Apapun tabik kepada Yuna, elok bertudung dari sesetengah artis!!
Advertisements

Posted on 23/11/2011, in Artis Malaysia. Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: